Fietsen

Fietsen in de omgeving is alleen te doen met een goede fiets met veel versnellingen en uitstekende remmen en een zeer goede fietsconditie. Als je de de vallei wilt verlaten dan is dat steil totdat je boven op de berg bent. Boven op de berg noemt men de causse. Deze is redelijk vlak. In de omgeving zijn twee valleien. De vallei van de Célé en de vallei van de Lot. Als je van de ene vallei naar de andere vallei wilt fietsen via de kortste weg, moet je eerst de heuvel op en dan weer de heuvel af. Bij de afdaling kan de snelheid behoorlijk oplopen. 

Voor de echte liefhebbers is het mogelijk om mountainbike te rijden. Het is mogelijk ze te huren in de omgeving. In Frankrijk heet een mountainbike VTT(Vélo Toutes Terraines). Er zijn diverse plaatsen waar je deze kunt huren. Onder andere bij de Bar Romantica in Brengeus en bij de camping in Marcillac. Er zijn diverse routes die gereden kunnen worden. Deze staan over het algemeen goed aangegeven vanaf de plaatsen waar de fietsen verhuurd worden.

Als je in de vallei blijft, kun je langs de rivier fietsen. Een mooie vlakke route is een rondje van 100 kilometer; De rivier de Célé is een zijrivier van de LOT. U kunt langs de Célé fietsen tot Figeac, dan langs de LOT via Cajarc en Saint Cirq Lapopie. Daar waar de Lot en Célé bij elkaar komen gaat u weer terug naar Nazac langs de Célé. Er is alleen een lastig punt vlak voor Figeac, daar waar je de rivier verlaat. Voor dit rondje is ook een goede fiets zeker aan te bevelen.

Bij de boerderij staan zes fietsen. Deze zijn in redelijke staat, maar absoluut ongeschikt voor klimpartijen en langere tochten. Wel zijn ze geschikt om kleine tochtjes in de buurt te maken. Naar links de vallei volgen richting Figeac en naar rechts de vallei volgen richting Cabrerets. Hieronder een impressie van onze tochten in de buurt.

Fietstocht langs de Cèlè richting Figeac
Fietstocht langs de Cèlè richting Cabrerets