Sportief overig

Kano en Kajak
Wat wij een Kano (Canoë) noemen, noemt men in Frankrijk een Kajak. En andersom. U kunt bij Bar Romantica in Brengues en bij de camping Moulin Vieux boten huren. U kunt stoppen in St. Sulpice (6 km), Marcilhac (10 km) of Sauliac (17 km).  U kunt tussen 11.00 en 19.00 uur varen. Daarvoor is de rivier voor de vissers. De rivier is ondiep en kent enkele watervallen en versnellingen. Erg leuk met een lage moeilijkheidsgraad. Doe het rustig aan en geniet van de vogels en vele libelles. U kunt op vele andere plaatsen  in de vallei een kano huren.

Motorrijden
In de directe omgeving kunnen schitterende motorritten gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld de wijnroutes van Cahors. Direct grenzend aan het departement Lot liggen de departementen Auvergne en Périgord. Deze departementen lenen zich uitstekend voor één of meerdaagse motorritten. Er zijn routes om leuke pittoreske plaatsjes te bezoeken en routes langs de rivieren zoals de Célé, Lot, Dordogne en Aveyron. Bergachtig gebied ligt op 100 km afstand, beginnend bij de Monts Cantal en iets verder de Puy de Dome.

Duiken
In de Célé tussen St. Sulpice en Marcillac kan gedoken worden. Vanuit de rivier kunt u onder de weg door in grotten duiken. Dagelijks staan er auto's van alle nationaliteiten waarvan de eigenaren aan het duiken zijn. Het is de grot Emergence du Ressel en is één van de mooiste duikgrotten van Europa vanwege de toegankelijkheid en grootte. Voor details zie http://www.patd.de/unterwasser2.pdf, http://www.divernetxtra.com:80/technol/0400caves.htm en evenementen_2005-07-16.htm.

Klimmen
Er zijn diverse klimwanden in de buurt.

(Tafel)tennis
(Tafel)tennis kunt u spelen op camping municipale te Brengues en St. Sulpice en bij het zwembad van Bar Romantica.

Skiën
Op 100 kilometer richting Aurillac. De piste heet Super Lioran. Is uiteraard alleen in de winter open. Eenvoudig is met de trein vanuit Figeac. Maar met de auto kan ook.