Wandelen

Er zijn vele wandelroutes in de directe omgeving. De streek is bekend bij wandelaars, omdat de beroemde pelgrimsroute - GR 65 - naar Santiago de Compostella er door heen loopt.  Een zijtak van de pelgrimsroute, de GR 651 loopt door de vallei van de Célé. De pelgrimsroutes in Frankrijk zijn sinds 1998 ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het voor- en najaar zul je dan ook vele wandelaars door de vallei zien trekken. Zij doen de pelgrimsroute en overnachten in de herbergen, speciaal bestemd voor deze wandelaars. 

Hieronder beschreven een aantal wandelroutes inclusief foto's, die vlakbij de boerderij beginnen. In de boerderij zijn gedetailleerde wandelkaarten van de streek en boekjes met wandelroutes aanwezig. De korte wandelingen zijn goed te doen. Hou bij de wandelingen rekening met het stijgen en dalen. Langs de rivier en in de vallei kun je vlak lopen, maar verder is er altijd een behoorlijke klim en dito afdaling in de wandelroute opgenomen. Deze zijn altijd de moeite waard, want boven op de "causse" heb je een schitterend uitzicht. De wandelingen gaan voor een deel over asfalt en goed begaanbare wandelpaden. Maar sommige stukken gaan over wat kleinere smalle wandelpaden. Goede wandelschoenen zijn bij wat langere wandelingen geen luxe. Neem altijd iets te drinken en eten mee voor onderweg. Kijk uit bij de rand van de klifwanden.

Nazac

Nazac - St Sulpice(2 uur, 8 km)

Saint Sulpice

Circuit 1(2 uur, 6 km)

Brengues

Mas de Greil(2 uur, 6 km)

Circuit du Roc de Lagane(2½ uur, 8 km)

Circuit du Château des Anglais(4 uur, 12 km)

Marcilhac

Circuit de Monteils(2 uur, 5½ km)

Rondje Marcilhac(2½ uur, 10 km)

Circuit des Cazelles(5½ uur, 17 km)

Espagnac

Circuit de Crayssac(4½ uur, 16 km)

Cajarc

Circuit de Prajoux(3 uur, 10 km)

Circuit du Verdier(4 uur, 12½ km)

Espédaillac

Circuit du Mas de l'Artillou(3 uur, 12 km)

Voor de liefhebbers hierbij een verwijzing naar een website met nog meer routes in de buurt. Er is een website van de Franse wandelfederatie met heel veel informatie over wandelen in Frankrijk. Hier de bladzijde met de uitleg hoe de routemarkering is opgezet.