Marcilhac sur CÚlÚ (7 km) www.quercy-tourisme.com/marcilhac/index.html

Marcilhac is een  plaatsje aan de CÚlÚ. Het was een bedevaart stopplaats aan de wandelroute naar Santiago de Compostella met een ru´ne van een klooster uit de 9e eeuw. Op 4 kilometer afstand zijn de grotten van Bellevue. Er is net buiten het dorp een camping. 

In het dorp is een kleine supermarkt, bakker, postkantoor en restaurant. 

 

Er is een kano-afvaart c.q. aankomst met een kiezelstrandje. Leuk is om vanaf Brengues per kano naar Marcilhac te varen. Op de foto linksonder het eindpunt van de kanoroute Brengues - Marcilhac. Op de foto rechts, is een schuin stuk gemaakt waar je met de kano langs kan. Op de middelste foto de CÚlÚ stroomafwaarts richting Cahors. Op de foto rechtsonder de Ancienne Abbaye de Marcilhac. Deze is elke dag te bezichtigen.

           

Het restaurant des Touristes.

Elke dinsdagavond in juli en augustus is er markt op het plein.

           

Tegen het dorp aanligt de camping Le Pre Monsieur. De eigenaar doet er veel aan om het leuk te maken. Hij verhuurt caravans en tenten. Er is een zwembad en een tennisbaan. Er is een restaurant en je kunt er wat drinken. De camping ligt aan de rivier de CÚlÚ.

Tegenover het restaurant des Touristes ligt een hotel dat ruim 10 jaar gesloten is geweest. In 2007 is er een nieuwe eigenaar en deze zijn druk bezig om het hotel op te knappen. Het is veel werk en het vordert gestaag. Je kunt in het restaurant goed eten voor een zeer schappelijke prijs.

Maart 2008 valt er in een paar dagen tijd veel regen. De rivier de CÚlÚ staat dan hoog. Hieronder foto's van de rivier bij het Marcilhac. Het water zakt snel en een paar dagen later is de rivier weer rustig.