Saint Sulpice (3 km) http://www.lion1906.com/departements/lot/saint-sulpice.php

Het weer in Saint Sulpice

Saint Sulpice is een klein plaatsje(100 inw.). Het bijzondere is dat er huizen met de achterkant tegen de rots aan zijn gebouwd. 

       

Er is een camping met zwembad en bar. Kleine straatjes tussen de huizen door. Omhoog in het dorp is een pottenbakker, die heel fraai werk schijnt te verkopen.

       

Er is ook een kerk en een kasteelruïne met een boom er in.

       

Op 15 april 2006 is een nieuwe bar/restaurant gestart in St. Sulpice. Dat is op 2,5 kilometer afstand. Het heeft de welzeggende naam van Restaurant “Le Saint Sulpice”. De officiële opening is 9 mei. Wij waren de 15e april één van de eerste gasten en het was gelijk een volle bak, “complet” in het Frans. Het is een eenvoudige keuken. Voor 20 euro kregen we 6 gangen menu en volgens de menukaart heb je al een driegangenmenu voor € 12,50. Een half litertje wijn kost ongeveer 5 euro. Het zijn zeer aardige mensen die de afgelopen twee jaar de kleine bar in de schuur naast de camping runden. Het nieuwe restaurant ligt op een steenworp afstand van de camping. In 2007 is het terras voorzien van een stevig afdak en is de omgeving wat aangekleed. In de zomer een leuk plekje om te zitten. De prijzen zijn in het voorjaar van 2007 ook wat opgelopen. 

       

Vanaf het terras heb je een geweldig uitzichten op de klifwanden met de huizen er tegen aan gebouwd, de kasteelruïne en de kerk met het dorpsplein.

             

Het blijft een elke keer weer een bijzonder gezicht de huizen zo tegen de rotsen aan geplakt.