Souillac (60 km) www.souillac.fr 

Souillac(4000 inw) ligt aan de autoroute A20. En is vanaf de boerderij binnen een uurtje te bereiken. Leuker is om een route langs alle kleine plaatsjes te nemen of om een bezoekje te combineren met een bezoek aan één van de andere plaatsen. De stad heeft alle belangrijke voorzieningen, camping, hotels, restaurants en een zwembad. Er zijn ook sportieve mogelijkheden genoeg. Voor de liefhebbers is er een negen holes golfbaan. Er kan aan paintbal gedaan worden, karten en zelfs bungyjumpen behoort tot de mogelijkheden. Je kunt er winkelen in kleine straatjes. 

          

Op vrijdagmiddag is er markt. Het maken van een stadswandeling langs de bijzonder punten in het stadje kan ook. 

         

Er is een oude abdij.

En uiteraard zijn er ook terrasjes waar je lekker kunt zitten.

         

Vlak in de buurt van Souillac zijn allerlei leuke pittoreske plaatsjes. Zo is er Lacave, dit ligt tussen Souillac en Rocamadour in. Het is een heel toeristisch plaatsje. Daar zijn de grotten van Lacave en het prehistorisch park "Préhistologia". Aangrenzend aan Souillac ligt Lachapelle-Auzac, dit bestaat weer uit meerdere gehuchten: Lachapelle, Lamothe-Timbergues, Reyvignes. Het geheel wordt doorsneden door drie beken, de Blagout, de Borrèze en de Boulet.
Lanzac is een klein dorpje aan gelegen aan de Dordogne. Het bestaat weer uit kleine dorpjes, Laborie, La Duranthie en Cieurac.
Mayrac bestaat uit een klein dorp dat de vallei van de Dordogne overheerst. Dit komt door zijn geografische ligging en door de kwaliteit van de bewaard gebleven gebouwen zoals de kerk en het kasteel. Er is dus genoeg te zien voor toeristen.
Meyronne heeft een kapel, die hoog op de rots Sainte-Marie ligt. Er is een mooi uitzicht over de vallei.
Saint-Sozy ligt vlak bij de grotten van Lacave in het hart van de hoogte van Quercy en is een heel oude leefgemeenschap. De oude verblijven zijn afgedekt met rode dakpannen. Het plaatsje ligt tegenover Meyronne dat op de tegenoverliggende oever ligt. Er is een magnifiek panorama voor de bezoekers van het uitkijkpunt op de Roc des Monges, dat is gelegen op de hoogte boven de rivier de Dordogne.